Nemzetközi szövetség

ATMAN – a Nemzetközi Szövetség

A Kőrösi Csoma Jóga Egyesület az ATMAN – Jóga és Meditáció Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Yoga and Meditation) tagja. Az ATMAN Szövetség célja, hogy a jóga tudományát és módszertanát a hagyományos, autentikus formáiban népszerűsítse és feltárja, nem csak fizikai technikákat tanítva, hanem a jógarendszer mögött álló lényeges és alapvető, ezoterikus elméleti elveket is beleértve.

Az ATMAN a világ valamennyi részén rendelkezik tagszervezettel: Európában (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Izland, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia), Észak-Ameriában (USA), Ázsiában (Thaiföld) és Dél-Amerikában (Argentína, Uruguay) egyaránt. A Szövetség keretet ad és elősegíti a kommunikációt és együttműködést a különböző hagyományos jógaiskolák között, előmozdítva az igazi spirituális értékeket az emberiség javára. Továbbá az ATMAN kurzusain képződnek az iskolánkban tanító Integrál Jóga és Tantra Jóga oktatók, valamint a Shakti csoportok koordinátorai is.

MISA – a kezdetek

Iskolánk egyben a MISA – az Abszolútumba való Spirituális Beilleszkedés Mozgalmának (Movement of Spiritual Integration in the Absolute) magyarországi képviseletének is tekinthető, hiszen ez az az a jógaiskola, amelyet 1990-ben Szellemi Vezetőnk létrehozott Romániában. A tavasszal és nyáron tartott két nagy nemzetközi jógatábor, melyen iskolánk diákjai is részt vehetnek, a MISA szervezésében valósul meg.

Egyesületünk tagjai részt vehetnek a nemzetközi jóga táborokon, jóga kongresszusokon, illetve folytathatják megkezdett tanulmányaikat a külföldi tagiskolákban is.